Akupunktur

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TCM).

TCM er en flere tusind år gammel lægevidenskab fra Østen med eget diagnose- og behandlingssystem. Når du bruger en akupunktør som er medlem af Praktiserende Akupunktører (PA) får du garanti for den højeste faglige kvalitet, da PA har landets højeste uddannelseskrav for optagelse i foreningen samt ligeledes stiller krav om efteruddannelse. Jeg er som akupunktør medlem af PA.

Akupunktur betyder behandling med nåle, det er en holistisk behandlingsform, hele kroppen/mennesket - fysisk, psykisk og mentalt, behandles ud fra de kinesiske diagnosemetoder. Som akupunktør påvirker jeg kropppens energikredsløb med nåleindstik, nålene som anvendes er sterile engangsnåle. Nålene sidder i de udvalgte punkter i ca. 20-30 min. Det mærkes som et ganske lille stik og er oftest uden smerte. Der kan forekomme lidt rødme omkring stikket. Behandlingen sætter kroppens selvhelbredende kræfter i gang og formålet er at genoprette kroppens energibalance, at skabe balance mellem energierne Yin og Yang og på den måde sikre, at livsenergien - Qi - igen kan flyde frit i energikredsløbet via kroppens energibaner (meridianerne) Mennesket er designet til at helbrede sig selv


Akupunktur kan anvendes som behandlingsmetode til en række lidelser og jeg har gode erfaringer med følgende:


Smerter i led og muskler

Hovedpine / migræne

Rygsmerter / iskias

Frossen skulder

Tennis- og golfalbue

Ansigtslammelse 

Allergier

Astma, bronkitis, hæshed samt hoste og åndenød.

Mave- og tarmlidelser, f.eks. reflux, mavesår, mavekatar, forstoppelse, diarre samt oppustethed

Urinsyregigt

Galdestensanfald

Spasticitet

Bihule og pandehulebetændelse

Højt blodtryk

Eksem, acne, kløe samt helvedsild

Immunsygdomme, som Ledgigt, Parkinson, Psoriasis

Knogleskørhed

Urinvejslidelser

Hormonelle forstyrrelser

Menstruationsproblemer

Overgangsalder

Træthed, stress, depressioner, angst, søvnproblemer, rastløshed samt svedeture

Barnløshed

Bivirkninger ved kemokurer. Læs mere her


WHO har udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunkturen er velegnet. Læs mere her


En behandling starter med en samtale hvor der optages jounal. Det er vigtig at jeg får så mange informationer, som muligt, dette for at stille den mest optimale TCM diagnose før selve behandlingen. Jeg stiller dig derfor en lang række spørgsmål vedrørende henvendelses årsag, symptomer, traumer, sygdomme, evt. indlæggelser og operationer der har været igennem livet, siden barndommen. Livshistorien er vigtig for diagnosen. Jeg benytter bl.a tungediagnose, pulsdiagnose og posturologi som diagnoseværktøj. Når diagnosen er stillet, påbegyndes selve akupunktur behandlingen. Behandlingens varighed er ca. 45 min. Behandlingsreaktionen kan f.eks. være ekstrem afslappelse, kløe/summen/prikken flere steder i kroppen. Efter akupunktur behandlingen kan du opleve træthed eller forøget energi og livsmod. Efter behandlingen er det vigtigt at indtage rigeligt med væske, så kroppen får hjælp til udskillelse af affaldsstofferne.

 

Jeg kombinerer oftes behandlingsformerne, dette for at få det bedst mulige resultat. Jeg forventer at du tage medansvar for dine behandlinger. Behandlingssuccesen afhænger af et godt samarbejde og den bygger på tillid. 


BOOK EN TID

Elektroakupunktur

Ved elektroakupunktur sendes der meget svag strøm gennem nåle for at stimulere akupunkturpunkterne. Strømmen er med til at smertelindre muskelspændinger og dæmpe smertesignaler fra hjernen.

Elektroakupunktur bruger jeg bl.a i forbindelse med:


Muskel og ledsmerter

Golf/ Tennis albue

Skuldersmerter

Lændesmerter

Ansigtslammelser